Op zondag 4 oktober verzamelden 15 van onze leden zich aan de start van de clubkampioenschappen. Klaar om de vooraf zo zorgvuldig geplande wedstrijden te spelen. En gespeeld werd er! Maar liefst 57 wedstrijden werden in 6 uur tijd vakkundig afgewerkt in 4 klassen. Drie daarvan, de zogenaamde ’Eigen klassen’ waarbij spelers ingedeeld worden naar sterkte op basis van ELO‑rating werden gespeeld in de vorm van een vijfkamp. Hierbij speelt elke speler één keer tegen elke andere speler in die meerkamp. Voordeel van deze speelwijze is dat iedereen evenveel wedstrijden speelt.

De enige deelnemende recreant, Edwin Klootwijk die doorgaans zijn kunsten laat zien op de woensdagochtend, was ingedeeld in de Senioren 3, de klasse voor de (op papier) minst sterke spelers. Achteraf kan worden geconcludeerd dat dit mogelijk een misrekening was, want Edwin bleek in deze klasse duidelijk de sterkste.

In de Senioren 2 was de einduitslag zoals op papier mocht worden verwacht. De sterkst geachte spelers Andreas en John Paul mochten in een onderlinge wedstrijd in de laatste meerkampronde uitmaken hoe hier de prijzen verdeeld zouden worden. In 3 games trok Andreas hier aan het langste eind.

In de senioren 1 eenzelfde verhaal. Jacques en Boy, beide favoriet in deze klasse, mochten ook in de laatse ronde onderling uitmaken wie de 1e prijs mee naar huis mocht nemen. Wellicht een mooie opmaat voor de finale in de Open klasse? Jacques won in 4 games en rekende zich alvast rijk voor de ‘grote finale’ (zie het bericht over de clubkampioen).

Al met al een zeer geslaagd toernooi.

uitslagen:      Senioren 1              1e plaats: Jacques Teunissen  2e plaats: Boy Wegh

Senioren 2             1e plaats:  Andreas Veenendaal 2e plaats:  John Paul Becks

Senioren 3              1e plaats:  Edwin Klootwijk 2e plaats: Raimond Kooij