Het kabinet heeft op 28 september nieuwe maatregelen aangekondigd naar aanleiding van oplopende coronabesmettingen en ziekenhuisopnames van COVID-19 patiënten.
Deze maatregelen zijn vooral bedoeld om sociale contacten te beperken en daarmee de kans op verdere verspreiding van het coronavirus te verlagen.
We kunnen gelukkig wel blijven sporten. Dus kom gerust bij ons tafeltennissen maar beperk het gezamenlijk zitten en drinken.

De nieuwe maatregelen zijn op 29 september om 18.00 uur ingegaan en gelden voorlopig voor 3 weken.
Voor ons als tafeltennisvereniging en dus voor jullie als lid betekent dit concreet het volgende:

 

Kantine is gesloten

Sluiting van de kantine is vooral bedoeld om te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen en te dicht bij elkaar gaan zitten. Dit is een ingrijpende maatregel voor onze vereniging.
De bar is per direct gesloten voor een periode van 3 weken. Het is dus niet toegestaan consumpties te kopen aan de bar, dus ook geen koffie of thee.
Eigen drinken meenemen en nuttigen is wel toegestaan. Onder geen beding is het toegestaan alcoholische dranken mee te nemen naar het clubgebouw.
De keuken blijft toegankelijk dus je kunt ook je bidon aanvullen met water. Het is niet toegestaan om onze glazen, kopjes en ander servies te gebruiken dus neem je eigen bidon of fles mee.
We raden aan slechts kort te gaan zitten op de zitplaatsen in de kantine, zaal of de tent, alleen voor een korte pauze tussen het spelen.

Voor de competitiewedstrijden betekent dit ook geen nazit. Nogmaals, hiermee willen we gehoor geven aan de oproep van het kabinet om sociale contacten te beperken.
We verzoeken de spelers binnen een kwartier na de laatste wedstrijd het clubgebouw te verlaten.
Het laatste team dat nog speelt, zorgt ervoor dat direct na hun wedstrijd de speeltafels worden teruggezet in de trainingsopstelling (behalve wanneer de volgende avond weer wedstrijden worden gespeeld).

 

Geen publiek bij competitiewedstrijden

De najaarscompetitie gaat vooralsnog gewoon door maar toeschouwers en supporters bij de wedstrijden zijn niet toegestaan.

 

We kunnen dus gewoon blijven tafeltennissen bij ons en de eerdere coronaregels en hygiënemaatregelen blijven van kracht.
Laten we hopen dat deze maatregelen het aantal coronabesmettingen en COVID-19 patiënten terugdringt en over 3 weken de maatregelen weer versoepeld kunnen worden.