Hygiëneprotocol COVID-19 preventie

Laatste update: 19 november 2020

Na een tijdelijke verzwaring van de coronamaatregelen gelden nu de regels die op 14 oktober van kracht zijn gegaan. Kom gerust bij ons tafeltennissen want sporten draagt bij aan het verbeteren van je fitheid en weerstand.

Voor ons als tafeltennisvereniging en dus voor onze leden gelden de volgende coronaregels (bovenop ons hygiëneprotocol dat van kracht is per 1 juli):

 

Kantine is gesloten

Sluiting van de kantine is vooral bedoeld om te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen en te dicht bij elkaar gaan zitten. Het is dus niet toegestaan consumpties te kopen aan de bar, dus ook geen koffie of thee.
Eigen drinken meenemen en nuttigen is wel toegestaan. Onder geen beding is het toegestaan alcoholische dranken mee te nemen naar het clubgebouw.
De keuken blijft toegankelijk dus je kunt ook je bidon aanvullen met water. Het is niet toegestaan om onze glazen, kopjes en ander servies te gebruiken dus neem je eigen bidon of fles mee.
We raden aan slechts kort te gaan zitten op de zitplaatsen in de kantine, zaal of de tent, alleen voor een korte pauze tussen het spelen.

Gebruik van kleedruimtes en douches is niet toegestaan

Dubbelspel is niet toegestaan

Geen publiek en geen competitiewedstrijden

Publiek is momenteel niet toegestaan in ons clubgebouw. Bezoekers die willen spelen, dienen zich eerst vooraf te melden bij de secretaris. De najaarscompetitie is stilgelegd voor onbepaalde tijd.

 


Dit draaiboek met hygiëneprotocol ter preventie van COVID-19 is in werking getreden per 1 juli, de datum waarop binnensport weer is toegestaan, en wordt geactualiseerd wanneer nodig. Het protocol met uitgewerkte maatregelen en instructies is toegespitst op de accommodatie van TTV Kracht en Vriendschap te Renkum en opgesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM, het protocol ‘Verantwoord sporten’ van sportkoepel NOC*NSF (opgesteld in samenwerking met de Vereniging Sport en Gemeenten), de aanvullende tafeltennis-specifieke richtlijnen van de NTTB en de relevante noodverordening en richtlijnen van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) en de gemeente Renkum. Laatstgenoemde is het bevoegd gezag en verantwoordelijk voor het toezicht. Andreas Veenendaal (secretaris) is binnen de vereniging aangesteld als corona-verantwoordelijke en op dit gebied contactpersoon voor de gemeente en sportinstanties.

Richtlijnen en protocollen ter preventie van COVID-19 worden geregeld bijgewerkt aan de hand van nieuwe ontwikkelingen en voortschrijdend inzicht. Bezoek daarom onderstaande websites voor actuele informatie en de laatste versies van de gebruikte protocollen:

RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

NOC*NSF: https://nocnsf.nl/sportprotocol

NTTB: https://www.nttb.nl/brief-van-het-hoofdbestuur-n-a-v-maatregelen-13-oktober/

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM): https://www.vggm.nl/vggm/nieuwsarchief/noodverordening_18_november


Documenten hygiëneprotocol COVID-19 preventie TTV Kracht en Vriendschap

 

 Klik hier voor het draaiboek hygiëneprotocol COVID-19 preventie

 Klik hier voor het hygiëneprotocol COVID-19 preventie – instructies voor vrijwilligers

 Klik hier voor het hygiëneprotocol COVID-19 preventie – instructies voor leden en bezoekers

 Klik hier voor het hygiëneprotocol COVID-19 preventie – instructies bij competitiewedstrijden