Op vrijdagavond 24 juni 2022 is het Sim Onck toernooi gehouden. Het is gebruikelijk dat dit jaarlijkse toernooi op de avond na de nieuwjaarsreceptie wordt gespeeld. Door corona hebben we dit toernooi de afgelopen twee jaren helaas niet kunnen houden. Daarom de keuze van de toernooicommissie om het Sim Onck toernooi deze keer halverwege het jaar te organiseren, nu het eindelijk weer kan!

Op het Sim Onck toernooi wordt gespeeld volgens een voorgiftsysteem: spelers worden willekeurig ingedeeld (dus niet op sterkte) en je krijgt punten voor wanneer je een sterkere tegenstander treft. Het aantal punten voor/tegen is afhankelijk van het niveauverschil tussen de spelers. Op deze wijze hebben meer spelers kans om het toernooi te winnen.

Abbie Alawi en Fabian van der Post waren de terechte winnaars van hun eigen poule en hebben de finalewedstrijd gespeeld om de Sim Onck wisselbeker. Door het grote niveauverschil kreeg Fabian (5de klasse) per game 6 punten voor op Abbie (3de divisie). Na een spannende en mooie wedstrijd heeft Abbie met 3-2 de finale gewonnen en kreeg hij de wisselbeker uitgereikt.

Onze dank gaat uit naar de toernooicommissie (Jacques Teunissen en Pascale van Blokland) voor het in goede banen leiden van weer een mooie editie van het Sim Onck toernooi. We hopen dat de volgende keer dit toernooi weer na de nieuwsjaarsreceptie kan worden gehouden.