Het jaarlijkse Sim Onck toernooi was ook dit jaar een succes. 21 deelnemers streden om de wisselbeker. Door het systeem van voorgift heeft iedereen kans om deze felbegeerde beker te winnen.

Eerst streden de mensen in vier poules om de 1e en 2e plaats in de poule. Anja, Pascale, Coen, Gerard, Niels, Peter (Hendriks), Andreas en Annette gingen door naar de kwartfinales. Na een aantal spannende partijen bleven vier deelnemers (Pascale, Gerard, Coen en Peter) over, waarvan drie spelen met noppen-rubber. Uiteindelijk ging de finale tussen Peter en Gerard.

Gerard kreeg bij elke set vijf punten voor. Desondanks won Peter de eerste twee sets en lange tijd leek het erop dat hij deze finale zou winnen. Maar Gerard bleef standvastig en trok de wedstrijd naar zich toe. Op een stand van 10-9 voor Gerard in de vijfde set maakte een spannende rally een einde aan de wedstrijd en won Gerard de Sim Onck beker!

Inmiddels is het traditie geworden dat twee zonen van Sim Onck (naamgever van het toernooi), Rien en Sim Onck de beker komen uitreiken. Dit keer hadden de heren hapjes mee en hebben ze een rondje gegeven aan alle deelnemers. Na een mooie toespraak over de verbindende rol van sport, overhandigde Rien de bekers uit aan Peter en Gerard. En natuurlijk de wisselbeker voor Gerard. Gefeliciteerd!