Gebruik digitaal wedstrijd formulier

Gebruik digitaal wedstrijdformulier in NTTB-app

Vanaf komend seizoen zal bij competitiewedstrijden het papieren wedstrijdformulier worden vervangen door een digitaal formulier. Dit is te raadplegen via de NTTB-app.
Vanaf komende najaarscompetitie kan al gebruik worden gemaakt van deze functionaliteit, al blijft het papieren formulier nog leidend.

Wie wil kan dus al oefenen met de app, om volgend jaar beter beslagen ten ijs te komen.
Meer informatie over het gebruik van de app zal nog volgen. Indien gewenst zal de mogelijkheid worden onderzocht om centraal een t.z.t. voorlichtingsavond te organiseren.

Voor geïnteresseerden staat hieronder een korte toelichting op het gebruik van de app:

Voor het gebruik van het digitale wedstrijdformulier is de ‘NTTB app’ benodigd. Deze kan op de gebruikelijk wijze worden gedownload naar je mobiele telefoon of tablet. Je kunt een account aanmaken met je bondsnummer en een zelf te kiezen wachtwoord. Deze app geeft je daarna toegang tot o.a. de competitie (indeling, wedstrijden, standen, resultaten) de website van de NTTB en je ledenpas. Deze digitale ledenpas vervangt op den duur de huidige fysieke pas.

De app bevat een uitgebreide Help-functie die je kunt raadplegen door te klikken op de 3 puntjes rechtsboven in het scherm (zie schermafbeeldingen 1 en 2). Deze schermafbeelding kan per persoon verschillen afhankelijk van reeds gemaakte instellingen).

Schermafbeelding 1

 

Schermafbeelding 2

 

Wanneer je bij een competitiewedstrijd gebruik wilt maken van het digitale wedstrijdformulier klik je op het daarvoor bestemde symbool. LET OP: dit is alleen beschikbaar op de wedstrijddag!.
Om alvast te oefenen in het gebruik van het digitale wedstrijdformulier vind je in het Help-menu, je weet wel via de 3-puntjes rechtsboven, een oefenwedstrijd. Je kunt deze vinden door in het Help-menu te kiezen voor de optie ‘Help’ en daarna voor de optie ‘Uitslagen invullen’. (Zie schermafbeeldingen 3 en 4. Het symbool dat je hier ziet, komt ook op de speeldag van de betreffende wedstrijd.)

Schermafbeelding 3

 

Schermafbeelding 4

 

Je ziet nu de wedstrijd TTV Ping 1 tegen TTV Pong 2. Achtereenvolgens selecteer je:
1. welk formulier van toepassing is. In ons geval altijd het standaardformulier = 3 tegen 3
2. de opstelling van de spelers door selectie speler A, B en C van de thuisspelende vereniging en speler X, Y, Z van de bezoekende vereniging. Bevestig je selectie met ‘Voltooi spelersindeling’ (zie schermafbeelding 5)

Schermafbeelding 5

3. je ziet nu het wedstrijdschema. Door te kiezen voor ‘Beginnen’ start de eerste wedstrijd en kun je de uitslagen invullen. (zie schermafbeelding 6)

Schermafbeelding 6

Ook in dit wedstrijdformulier is een uitgebreide helpfunctie beschikbaar (wederom de 3 puntjes rechtsboven).

Veel succes met het oefenen en straks tijdens de wedstrijden.
Help zoveel mogelijk elkaar als er vragen zijn of vraag het desnoods na bij mij.

Jacques