De afgelopen weken is door het bestuur en vrijwilligers hard gewerkt om ons clubgebouw coronaproof te maken. Zo is de glazen scheidingswand tussen zaal en kantine inmiddels geplaatst. Het eindresultaat ziet er fraai uit! Ook kan de nooddeur weer probleemloos open en dicht. Dit is van belang voor goede ventilatie in ons gebouw tijdens het spelen. Alle werkzaamheden (ook vervanging van de luifel) zijn uitgevoerd door supervrijwilligers Peter van Drueten en Sake Blaauw. Bied ze gerust een drankje aan een volgende ontmoeting in het clubgebouw want dat hebben ze wel verdiend!

We hebben meerdere opstellingen van de tafeltennistafels  uitgeprobeerd. Voor nu zijn 4 speeltafels parallel en dwars in de lengterichting geplaatst, vergelijkbaar met de competitieopstelling. Hiermee hebben we ruim voldoende afstand tussen de speeltafels en kan er comfortabel worden gespeeld door 8 spelers tegelijk. Deze opstelling maakt ook een ruime looppad aan de zijkant van de zaal mogelijk.

De kantine en bar is ook nagenoeg gereed voor de heropening. We hebben 8 zitplaatsen kunnen maken op gepaste afstand. Op twee plekken boven de toonbank is folie gespannen waarvoor je dient te staan om een bestelling door te geven of af te rekenen. Vanaf nu is (contactloos) pinnen verplicht. We hebben toestemming van de gemeente voor het plaatsen van een 3 bij 10 m partytent aan de zijkant bij de nooddeur. Deze tent staat in directe verbinding met de nooduitgang en blijft aan meerdere zijden open zodat op een veilige manier een buitenterras gerealiseerd kan worden met 10-12 zitplaatsen.

We gaan nog aan de slag met signaleringen, informatieborden, afbakeningen en afzettingen.

De komende dagen wordt het spannend en enigzins hectisch voor ons. Woensdag 24 juni maakt het kabinet bekend of de aangekondigde versoepelingen per 1 juli definitief doorgaan. Vervolgens is het wachten op het tafeltennisprotocol van de NTTB en de noodverordening en bepalingen van de gemeente Renkum waaraan we moeten voldoen. Ons concept draaiboek met o.a. hygiëneprotocollen voor vrijwilligers en spelers ligt inmiddels klaar. Indien nodig zal dit worden aangepast en dan aan de gemeente worden gestuurd ter goedkeuring. Pas na toestemming van de gemeente mogen we daadwerkelijk open, dus het is afwachten of dit alles gaat lukken vóór 1 juli. Maar we gaan ons uiterste best doen!

 

Overzicht van de 4 speeltafels

 

Overzicht speeltafels vanuit de hoek

 

Looppad langs de speeltafels

 

Scheidingswand tussen kantine en zaal

 

Kantine met 8 zitplaatsen op gepaste afstand

 

Stoel naast speeltafel voor bak met tafeltennisballen en eigen bidon, handdoek e.d. Tafeltennisballen zijn gemarkeerd per speelhelft.

 

Kleedkamers blijven waarschijnlijk gesloten. Bij de speeltafels is voor elke speler een stoel aanwezig, niet alleen als zitplaats maar ook om een jas overheen te hangen en sportschoenen aan te trekken.