Op 3 oktober zijn de jaarlijkse kampioenschappen gehouden. Op deze dag worden gespeeld op sterkte en in de zogenoemde Open klasse. In de Open klasse, die uiteindelijk de clubkampioen oplevert, werden alle spelers in het schema geloot. Dit konden zij zelf doen door bij binnenkomst een lootje te trekken met daarop een letter. Deze letter correspondeerde met de plaats in het schema van het afvalsysteem. Toch bleek het niet zo te zijn dat je met een nederlaag direct naar huis  kon, want ‘toernooileider’ Jacques had gezorgd voor een ‘verliezersronde’. Elke verliezer in het hoofdtoernooi kreeg op die manier een herkansing om de finale te bereiken.

Na de vele wedstrijden in hoofd- en verliezersronde stonden Boy en Peter H. tegenover elkaar in de ene halve finale, en Jacques en Joost in de andere. Ondanks heftig verzet van de beide spelers uit het 2e team wisten zij niet te voorkomen dat Boy en Jacques het tegen elkaar mochten opnemen in de finale.

Deze wedstrijd, compleet met scheidsrechter, telbord en aandachtig publiek werd in 3 games gewonnen door Boy die zich daarmee revancheerde voor de eerder verloren wedstrijd. Omdat dit in totaal de vijfde keer is dat Boy zich de beste van de club mag noemen blijft hij voor altijd de bezitter van de in 2000 ingevoerde wisseltrofee.